Връзки за достъпност

Извънредни новини

ГЕРБ обяви, че Панайот Рейзи подава оставка като кмет на Созопол. Той отрече


Кметът на Созопол Панайот Рейзи
Кметът на Созопол Панайот Рейзи

Панайот Рейзи не е подавал оставка като кмет на Созопол. Това обяви самият той пред БНР часове след като пресцентърът на ГЕРБ публикува съобщение, според което Рейзи се оттегля от поста. Той уточни, че напуска партията.

„Постоянно атакуват всички мои досегашни съпартийци, когато се издънят, че по този начин създаваме черно петно на партията. Затова аз реших да си подам оставката от председател на структурата в Созопол, а за кмет, на този етап, няма за какво да я подавам, защото аз съм преценил, че вина нямам за това, за което в момента съм в досъдебно производство“, каза Рейзи.

В понеделник Рейзи беше временно отстранен от поста кмет на Созопол докато трае разследването срещу него за длъжностно присвояване в размер на близо 2 млн. лв.

Според обвинението, повдигнато в началото на март от Софийска градска прокуратура, Рейзи е използвал фалшиви договори и фактури, основание за които са били строителни дейности, но сумите са постъпвали по сметка на физическо лице, което няма нищо общо с фирмата изпълнител. Самите фактури и договори също не са произхождали от лицата, сочени за техни автори.

В съобщението на сайта на ГЕРБ Рейзи беше цитиран да казва, че подава оставк, за да „покаже високия морален стандарт в ПП ГЕРБ, според който представителите на партията в законодателната, изпълнителната и местната власт напускат своите постове дори само заради съмнения за нарушения на закона“, пише в съобщението на сайта на партията.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG