Връзки за достъпност

Извънредни новини

Депутатите приеха нови правила за изчисляване на пенсиите


До 1 януари 2023 година бъдещите пенсионери ще имат възможност да включват в изчисляването на пенсията си дохода за трите най-благоприятни за тях години преди 1997 година. Това реши окончателно Народното събрание с гласуваните промени в Кодекса за социално осигуряване.

Националният осигурителен институт ще подпомага лицата при изчисляване на по-благоприятния размер на пенсията, съобщи БНР.

С това се отменя ограничението за начина на изчисление на пенсията, при който влизаха единствено годините след 2000 година.

Председателят на социалната парламентарна комисия Хасан Адемов от ДПС отбеляза, че с новите изменения на практика никой няма да бъде ощетен:

"Всички български граждани, на които им предстои да бъдат пенсионирани през тази и през следващите години, трябва да бъдат спокойни, че няма да им се намали размера на пенсията".

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG