Връзки за достъпност

Извънредни новини

Каракачанов разпореди проверка след като ограда на военно поделение се срути и уби човек


Красимир Каракачанов
Красимир Каракачанов

Ограда на неизползваемо военно поделение в Хасково се срути и уби човек. Инцидентът е станал в петък вечерта, съобщи БТА. Впоследствие стана ясно, че имотът е собственост на Министерството на отбраната, а от Община Хасково заявиха, че от години са подавали сигнали, че оградата е опасна.

Поделението не се използва от 2001 г. През март т. г. министърът на отбраната Красимир Каракачанов е издал заповед за започване на процедура за избор на фирма, която да реализира събарянето.

Той определи инцидента като „малшанс“, но нареди проверка. „Разпоредил съм още вчера да се направи пълна проверка по цялата процедура, която се движи по събарянето на тази стена и въобще по този обект, за да сме наясно има ли някаква персонална вина в някоя от структурите, които отговарят за тези обекти с отпаднала необходимост“, каза Каракачанов.

Министърът приза също, че при тези обекти има „огромни“ проблеми. Министерството на отбраната е длъжно да следи за тяхната безопасност, а много от тях не могат да бъдат продадени и реализирани.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG