Връзки за достъпност

Извънредни новини

Лидерът на турската опозиция бе нападнат при погребение на войник


Кемал Кълъчдароглу
Кемал Кълъчдароглу

Лидерът на турската опозиционна Републиканска народна партия (РНП) Кемал Кълъчдароглу бе нападнат по време на погребението на войник, убит в сблъсъци с Кюрдската работническа партия (ПКК), съобщи Би Би Си.

Мъже са се нахвърлили върху Кълъчдароглу и са го ударили по главата няколко пъти преди охраната да го скрие в близка къща, около която се събра тълпа, скандираща „ПКК вън!“. Партията на Кълъчдароглу съобщи, че лидерът й е с наранявания, които обаче не са сериозни.

По време на кампанията преди местните избори в Турция президентът Реджеп Тайип Ердоган обвърза РНП и определяната за терористична организация ПКК. И двете организации отричат да си сътрудничат по какъвто и да е начин.

Кандидати на Републиканската народна партия спечелиха изборите в Анкара и Истанбул - ключови градове в Турция, смятани за бастиони на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР).

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG