Връзки за достъпност

Извънредни новини

Бившият зам.-външен министър Христо Ангеличин бе оправдан на втора инстанция


Христо Ангеличин.
Христо Ангеличин.

Бившият зам.-министър на външните работи Христо Ангеличин бе оправдан на втора инстанция по делото му за безстопанственост, по което на първа инстанция получи 2-годишна условна присъда.

Той бе обвинен за планирано закупуване на телефонни интернет централи на завишени цени и в нарушение на Закона за обществените поръчки (ЗОП). Бившият външен министър Кристиян Вигенин подаде сигнал за това в края на ноември 2016 г.

По случая нямаше нанесена вреда, но прокуратурата твърдеше, че благодарение на действията им била предотвратена щета за бюджета в размер на 429 422 евро.

Въпросното обвинение срещу бившия зам.-министър на външните работи бе част от активизацията на прокуратурата по отношения на кадри от предишния кабинет "Борисов" от квотата на "реформаторите".

В случая разследващите твърдят, че Ангеличин е трябвало да организира смяната на телефонни интернет централи в български посолства, като част от План за подготовка на българското председателство на съвета на ЕС през 2018 г.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG