Връзки за достъпност

Извънредни новини

Путин не изключва преговори със Зеленски за конфликта в Донбас


Путин по време на пресконференцията си в рамките на форума "Един пояс, един път", след който китайският президент Си Цзинпин обяви, че са сключени споразумения за общо 64 милиарда долара.
Путин по време на пресконференцията си в рамките на форума "Един пояс, един път", след който китайският президент Си Цзинпин обяви, че са сключени споразумения за общо 64 милиарда долара.

Руският президент Владимир Путин допуска, че може да се стигне до преговори с новоизбрания му украински колега Володимир Зеленски за прекратяването на военните действия в Донбас. Но поставя условие – изпълнението на Минското споразумение за самообявилите се Донецка и Луганска народни републики.

"Ако ние се срещнем един ден, ако започнат някакви преговори, което не изключвам, ние трябва да поговорим най-вече за това как да приключим конфликта в югоизточна Украйна", коментира Путин по време на втория форум "Един пояс, един път" в Пекин.

По думите му това може да се случи само по "един начин - изпълнението на Минските договорености". Той визираше изявленията на Зеленски по време на предизборната му кампания, че няма да подпише указ за амнистия за участниците в конфликта в Донбас, както несъгласието му с евентуалното предоставяне на специален статут на проблемните територии. Тези две изисквания на Русия попадат сред 13-те точки от Минското споразумение.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG