Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Бъдещето е лично": Зукърбърг обяви промени във „Фейсбук“, „Инстаграм“ и „Уатсап“


Марк Зукърбърт обявява новите промени.
Марк Зукърбърт обявява новите промени.

Основателят на „Фейсбук“ Марк Зукърбърг обяви промени, свързани със защитата на личните данни на потребителите. Световните агенции предават, че промените ще засегнат платформите „Фейсбук“, „Инстаграм“ и „Уатсап“.

"Вярвам, че бъдещето е лично", каза Зукърбърг, като добави, че фирмата му "меко казано" няма най-добрата репутация по отношение на защитата на данните. Въпреки това всички в компанията ще работят по посока връщане на доверието и разработване на много по-сигурни приложения. Зукърбърг призна, че той и колегите му все още нямат отговори на всички въпроси, както и че промените ще отнемат време.

Ето и някои от по-важните промени.

Съобщенията, които се изпращат чрез приложението „Месинджър“, ще бъдат изцяло кодирани и „Фейсбук“ няма да може да вижда написаното в тях. В същото време групите ще бъдат превърнати в централни за нюзфийда в социалната мрежа, което ще бъде въведено първо в САЩ. За определени типове групи ще има допълнителни опции, като например опция за анонимност при задаване на въпрос в група за проблеми със здравето. Ще бъде въведена и нова функционалност, с която, на базата на общи интереси, потребителите ще могат да откриват нови приятели.

Методът за защитени плащания чрез WhatsApp, който беше тестван досега в Индия, ще бъде въведен и в други държави. Подобрения, свързани с онлайн пазаруването, ще бъдат направени и за „Фейсбук“ и „Инстаграм“.

Постовете в „Instagram“ няма да започват задължително със снимка или видео, а вече ще може да се споделя съдържание само чрез текст, стикер или рисунка. За приложението се разработва и опция за „сръчкване“ на потребителя в момент, в който бъде разпознато, че той пише агресивен пост. В подобни ситуации потребителят ще бъде питан дали наистина желае да публикува подобно съобщение, а целта е намаляването на агресията в съдържанието на публикациите. Разработва се също и опция за дарения, което ще позволява на потребителите да даряват за каузи в рамките на „Инстаграм“.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG