Връзки за достъпност

Извънредни новини

БСП откри кампанията си с искане за европейски доходи и пенсии


Корнелия Нинова говори по време на митинга на 1 май в центъра на София.
Корнелия Нинова говори по време на митинга на 1 май в центъра на София.

На 1 май БСП откри кампанията си за предстоящите европейски избори с митинг, който се проведе в центъра на София. Според информация, предоставена от партията, в митинга са участвали близо 20 хиляди човека, които издигнаха лозунги с искания за европейски доходи и пенсии, справедливост и оставане на хората в България.

„Отчаяни сте, че няма справедливост и правосъдие. Може и да има”, каза Нинова по време на митинга. Тя заяви също, че е възможно доходите да бъдат подобрени, „ако нашите хора се преборят за минимална европейска заплата и пенсия“. Според лидера на БСП справедливост и правосъдие могат да бъдат постигнати благодарение на европейска прокуратура, като също изказа подкрепа за това тя да бъде оглавена от един от тримата кандидати - Лаура Кьовеши.

Към битка за справедливост, достойнство и свобода призова и водачът на листата на социалистите Елена Йончева. Според нея заради управлението на ГЕРБ в последните 10 години България е попаднала „в кьошето на Европа“, а единственото нещо, което „ни спасява от диктатура“ е членството в ЕС. Йончева каза още, че корупцията е заплаха за българската национална сигурност, като загубите се равняват на близо 22 % от брутния вътрешен продукт.

На събитието присъства и лидерът на ПЕС Сергей Станишев, който първоначално бе изваден от листата на „червените“, но по-късно бе върнат с решение на пленума на БСП.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG