Връзки за достъпност

Извънредни новини

Прокуратурата, МВР и ДАНС с мащабна акция срещу измами с евросредства


По неофициална информация основен обект на действията им е собственикът на „Винпром Карнобат“ Миню Стайков.
По неофициална информация основен обект на действията им е собственикът на „Винпром Карнобат“ Миню Стайков.

Специализираната прокуратура, МВР и ДАНС проведоха в четвъртък мащабна акция в пет града във връзка с данни за измами със средства от европейски фондове за земеделски земи.

Според съобщението на прокуратурата, действията са в София, Пловдив, Сливен, Карнобат и Бургас и са във връзка с разследване на „измами със средства от европейски фондове“.

Разследващите засега отказват подробности. По неофициална информация основен обект на действията им е собственикът на „Винпром Карнобат“ Миню Стайков, който вече осем месеца е в следствения арест по обвинения за данъчни измами, пране на пари и производство на цигари без бандерол.

Според твърденията на разследващите, той е замесен в престъпления, извършени в последните 9 години. Спецпрокуратурата го обвинява в измами с ДДС и пране на пари, както и в организиране на фабрика за нелегални цигари, данните за което бяха отделено в друго дело.

От държавното обвинение уточниха неофициално единствено, че акцията няма връзка с проверката на къщите за гости, построени с европейско финансиране. Очаква се разследващите да огласят подробности в петък.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG