Връзки за достъпност

Извънредни новини

Президентът Румен Радев: Не трябва да се харчат пари от бюджета за предизборни кампании


Президентът Румен Радев пред Паметника на Незнайния воин
Президентът Румен Радев пред Паметника на Незнайния воин

Не трябва да се харчат пари от бюджета за предизборни кампании. Това каза президентът Румен Радев и по този начин се присъедини към обвиненията на БСП, че премиерът Бойко Борисов използва държавен ресурс за провеждане на предизборна кампания.

“Равноотдалечен съм от всички партии", коментира президентът по повод думите на премиера, който в интервю за bTV каза, че очаква президентът да е равноотдалечен от всички партии. Спред Борисов „когато си изпратиш шефа на пресцентъра за водач на листата на БСП /Елена Йончева/ или началника на кабинета му да е четвърти в листата на БСП / Иво Христов/, е ясно, че имаш политическо отношение“.

Президентът коментира, че обвиненията към него са „абсолютно несъстоятелни“. Той посочи, че двамата членове на кабинета му, които сега са част от листата на БСП за евровота, първо са напуснали президентството и след това са започнали да водят предизборната си кампания. „Президентството не е феодална институция и всеки е свободен да взема решения“, каза Радев, цитиран от БТА. По думите му, опитите скандалите около властта да бъдат заглушени с всякакви други мероприятия няма да сполучат, "защото хората вече очакват разнищване на тези скандали, реални действия и противодействие на корупцията".

Държавният глава участва в церемонията по полагането на венци и цветя пред Паметника на Незнайния воин в столицата по повод 74 години от края на Втората световна война.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG