Връзки за достъпност

Извънредни новини

ЦИК: Борисов не използва държавен ресурс за кампанията на ГЕРБ


Бойко Борисов
Бойко Борисов

Централната избирателна комисия (ЦИК) не смята, че премиерът Борисов агитира за ГЕРБ, използвайки държавен ресурс, както и че обиколките му в страната са свързани с кампанията за изборите. Това стана ясно от изказване на говорителя на ЦИК Александър Андреев, цитирано от Дневник.

В сряда БСП внесе жалби до ЦИК и Съвета за електронни медии (СЕМ) за използване на държавен ресурс за водене на предизборна кампания. Социалистите настояха ЦИК да санкционира Борисов заради нарушаване на правилата на финансиране на предизборна кампания.

По думите на говорителя на ЦИК Андреев, комисията е преценила, че посочените от БСП репортажи от обиколките на премиера в страната не представляват предизборна кампания.

Дневник съобщава, че от БСП ще внесат нова жалба заради нарушения на Борисов. Червените настояват премиера да излезе в отпуск до приключването на кампанията.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG