Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Фолксваген" започва конкретни преговори за новата си фабрика в Източна Европа


Германският автомобилен концерн „Фолксваген“ започва конкретни преговори за новата си фабрика в Източна Европа, съобщава в прессъобщение сайтът на компанията.

"Беше решено да се пристъпи към конкретни преговори за планирания нов завод за множество марки в Европа с останалите потенциални кандидати", се казва в съобщение на сайта на компанията.

В последните няколко месеца новината за нов завод на Фолксваген в Източна Европа предизвиква интерес в редица балкански държави. През април ДПА публикува информация, че фаворити за инвестицията са България и Турция.

Според различни публикации в български медии се очакваше решение за местоположението на завода да бъде обявено в средата на месец май. Прессъобщението на германският концерн обаче показва, че окончателно решение още не е взето.

В интервю пред бТВ миналата сряда Бойко Борисов заяви,че „бордът на директорите“ на една от най-големите компании в Европа е правил въздушна обиколка в района на град Раковски. По данни на Капитал именно този район е считан за една от потенциалните локации за завода на „Фолксваген“ в България. Другият терен, който може да приюти автомобилната фабрика е на мястото на бившия комбинат "Кремиковци".

В събота пък президента Румен Радев заяви, че е получил писмо от германския президент Франк-Валтер Щайнмайер, в което колегата му е изразил радостта си от факта, че България е напът да привлече стратегически и световен производител на автомобили.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG