Връзки за достъпност

Извънредни новини

Доган поиска прошка и прекратяване на вътрешните борби в ДПС


Почетният председател на ДПС Ахмед Доган.
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган.

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган помоли за прошка „разсърдените и разочарованите“ и поиска мобилизация за европейските избори. В обръщението разпространено от пресцентъра на партията, Доган подчертава, че предстоящият в края на май вот е важен за доброто представяне на следващите местни и парламентарни избори, поради което трябва да бъдат спрени борбите между членовете на партията.

„Каузата на ДПС е твърде голяма, за да си позволим лукса да се борим помежду си и да спъваме развитието на младите хора“, се чете в обръщението на Доган. Почетният председател на ДПС моли за прошка, свързана с „допуснати грешки в близкото минало“.

Доган подчертава също, че политиката на ДПС винаги е била свързана със „залагане на младостта и бъдещето“ и желанието за достигане на по-голяма свобода, отговорност и толерантност.

Водач на листата на ДПС е лидерът на движението Мустафа Карадайъ, а втори е бизнесменът и депутат, който от две години не се е появявал нито публично, нито на работа - Делян Пеевски.

В последните години публичните изяви на Ахмед Доган се състоят главно в обръщения към ДПС, които почетният председател отправя по време на новогодишните тържества на партията. Последната му изява бе в края на 2018 г., когато той заяви, че „обществото и държавата нямат нужда от предсрочни парламентарни избори“. Вместо това Доган предложи промяна на модела на управление и назначаване на програмен кабинет.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG