Връзки за достъпност

Извънредни новини

Турция арестува 249 служители на външното министерство заради връзки с Гюлен


Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган.
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган.

Турските власти са издали заповед за ареста на 249 служители на външното министерство на страната заради предполагаеми връзки с мрежа, свързана с духовния лидер Фетхуллах Гюлен, съобщи Ройтерс.

Служетели от службата на главния прокурор на Анкара заявяват, че заповедтта за арестите идва след като са установени нередности в изпитите при встъпване в длъжност в министерството.

Към момента са задържани 78 заподозрени, а в 43 провинции продължават да текат полицейски операции, целящи залавянето на останалите.

Над 77 хиляди души попаднаха в затворите преди да бъдат завършени процестите срещу тях, а 150 хиляди държавни служители, военни и други бяха уволнени или временно отстранени от работа като част от мерките след опита за преврат срещу президента Реджеп Тайип Ердоган през юли 2016 г.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

"Хлябът е свещен". Как се прави хляб като едно време
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:10 0:00
XS
SM
MD
LG