Връзки за достъпност

Извънредни новини

По 10 лева за човешки живот. Наследници на жертвите край Своге ще съдят застраховател


20 души загинаха при катастрофата край Своге през август 2018 г.
20 души загинаха при катастрофата край Своге през август 2018 г.

Трима от наследниците на загиналите в катастрофата край Своге през август 2018 г. са получили по 10 лева обезщетение от застрахователната компания „Бул инс“, съобщи Mediapool.

Потърпевшите са изпратили отворено писмо до премиера Бойко Борисов, омбудсмана Мая Манолова и шефа на Комисията за финансов надзор Бойко Атанасов, в което настояват са справедливи обезщетения. Информацията е потвърдена от адв. Владимир Тодоров, председател на Българската асоциация на пострадалите при катастрофи.

Близките на жертвите на трагедията имат право на обезщетения по силата на две застраховки - „Гражданска отговорност“, чието изплащане обаче зависи от изхода на съдебното дело, и „Злополука“, която е с фиксиран размер 50 хил. лева при смърт на пътник на седящо място, казва адв. Тодоров пред Mediapool.

Според юриста трима от наследниците на загиналите са предоставили задължителните документи за получаване на обезщетението - протокол за ПТП, списък на пътуващите, смъртен акт, удостоверение за наследници и номер на банкова сметка. По думите му застрахователят е отказвал да плати, но след жалба до КФН, последвана от проверка, дружеството „Бул инс“ е решило да изплати по 10 лв. Той потвърди, че потърпавшите ще съдят застрахователя.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG