Връзки за достъпност

Извънредни новини

САЩ заподозряха химическа атака в Сирия


Идлиб, Сирия

САЩ виждат признаци, че сирийското правителство може да използва химическо оръжие, включително предполагаема атака с хлор в неделя в Северозападна Сирия. Това заяви във вторник американският Държавен департамент, цитиран от Ройтерс.

"Все още събираме информация за този случай, но отново предупреждаваме, че ако режимът на Асад използва химически оръжия, ние от САЩ и съюзниците ни ще отговорим бързо и по съответния начин", посочи американското външно ведомство.

Руската армия съобщи, че екстремисти в Северозападна Сирия са предприели атака срещу сирийските правителствени сили. Ген.-майор Виктор Купчишин, ръководител на руския Център за помирение в Сирия, съобщи, че свързаните с Ал Каида екстремисти са започнали офанзивата във вторник в провинция Идлиб. Руският военен представител посочи, че сирийската армия оказва отпор.


По думите на Купчишин пленени от сирийската армия екстремисти са съобщили за план за организиране на фалшива химическа атака в градовете Саракиб и Джарджаназ и за обвиняване на правителствените сили за нея.

Facebook форум

XS
SM
MD
LG