Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Да се докоснеш до един от най-влиятелните хора". Пеевски с първа публична поява в кампанията


Делян Пеевски на снимката, публикувана от МДПС-Велинград
Делян Пеевски на снимката, публикувана от МДПС-Велинград

Три дни преди европейските избори, вторият в листата на ДПС и настоящ народен представител, Делян Пеевски, се появи за първи път публично от повече от две години насам. Той е в компанията на активисти на ДПС в две различни заведения - в село Пашови и село Света Петка.

Снимките бяха публикувани на Фейсбук страницата на МДПС-Велинград. В публикацията от сряда вечерта не е отбелязано кога се е състояло събитието.

От съобщението става ясно, че снимките са от „благотворителна вечеря“ - т.нар. ифтар, органзииран от областното ръководство на ДПС в Пазарджик. Тя е по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан. Не е посочена дата на събитието. На друга от снимките се вижда обява за ифтара, който е насрочен за 18 май, т.е. миналата събота.

На снимките Пеевски е в компанията на бившия депутат и настоящ член на оперативното ръководство на ДПС Камен Костадинов. Двамата са на маса заедно с хора от селото.

Делян Пеевски сред избиратели
Делян Пеевски сред избиратели

Снимка от събитието бе публикувана и в пазарджишкия вестник „Виделина“. Статията е отбелязана като „платена“, т.е. тя е част от предизборната кампания на ДПС.

Според публикацията, след вечерята в село Пашови Пеевски е посетил и село Света Петка, „където повече от час по приятелски разговаря с хората в малкото населено място“. „Мнозина искаха просто да се докоснат и снимат с един от най-влиятелните хора в държавата, утвърден политик, човек истински обичан и уважаван от своите избиратели”, пише в платената публикация, подготвена предварително от пресцентъра на ДПС.

Отново според "Виделина", Пеевски е заявил: “Всички знаем, че бъдещето на една нация са младите хора. Именно затова, ние от ДПС, излизаме пред Вас на тези избори с листа от млади, успешни и доказали се хора“.

По време на протестите срещу избирането му за председател на ДАНС през 2013 година, Пеевски написа отворено писмо, в което сам се обяви за „успял, млад човек“.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG