Връзки за достъпност

Извънредни новини

Окончателно: Лидерът на управляващите в Румъния отива в затвора за корупция


Ливиу Драгня
Ливиу Драгня

Лидерът на управляващата партия в Румъния Ливиу Драгня отива в затвора за три години и половина след като Върховния съд портвърди присъдата му за корупция, съобщи „Ройтерс“.

Драгня обжалва присъдата си след като беше признат за виновен за насърчаване на други лица да извършват злоупотреба със служебно положение. Присъдата му обаче беше потвърдена от най-високата инстанция.

Срещу лидера на социалдемократите и председател на долната камара на румънския парламент се води и дело за изборни измами.

Присъдата на Драгня идва на фона на поражението на партията му на европейските избори и на успеха на инициирания от президента Клаус Йоханис референдум, на който близо 80% от гласувалите румънци се обявиха срещу амнистията на осъдени за корупция високопоставени държавни служители.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG