Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Демократична България": Радан Кънев е нашият евродепутат


Радан Кънев (вляво) и Христо Иванов
Радан Кънев (вляво) и Христо Иванов

Радан Кънев е евродепутатът на „Демократична България". Няма да има разместване в листата на коалицията. Това обяви Владислав Панев, съпредседател на ПП "Зелените", част от обединението "Демократична България", в което влизат още "Да, България", "Демократи за силна България.

"Има един много голям извод на тези избори, а той е, че БСП не може да бъде алтернатива", коментира Радан Кънев. Той уточни, че ще бъде част от Европейската народна партия и ще работи „все така критично“ с ГЕРБ, които са членове на същото политическо семейство.

"Всички вече разбираме, че сме в кампания за местни избори", коментира Кънев. Той ще трябва да работи редом с останалите евродепутати, сред които и Делян Пеевски.

"Не съм имал честта да работя с г-н Пеевски, не съм го виждал да работи. ЕП не е място, където се събират национални фракции, за да се борят помежду си. Ние много ясно сме казали за какво отиваме в ЕП", коментира Кънев, цитиран от БТА.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG