Връзки за достъпност

Извънредни новини

"По-нужен съм в България". Делян Пеевски отново няма да бъде евродепутат


Делян Пеевски в Народното събрание тази сутрин
Делян Пеевски в Народното събрание тази сутрин

Делян Пеевски няма да бъде евродепутат. Това обяви лидерът на ДПС и водач на листата на формацията на евроизборите Мустафа Карадайъ в кулоарите на парламента. Самият той също няма да замине за Брюксел.

"Надделя колективното решение и съм по-нужен в България", каза Пеевски. За втори път той се отказва от мандата си в Европейския парламент след като през 2014 г. беше избран за евродепутат, но предпочете да не замине в Брюксел.

Делян Пеевски
Делян Пеевски

Депутатът от ДПС Делян Пеевски се появи на работното си място в Народното събрание за втори път, откакто беше избран за народен представител през 2017 г. Той коментира, че предпочита да върши работата си на народен представител близо до хората.

Попитан дали ще идва по-често в Народното събрание занапред, Пеевски отговори: "Ако не ме питате защо идвам, може и да идвам".

Делян Пеевски
Делян Пеевски

Това е поредната публична поява на депутата през последните дни, след като в продължение на близо две години отсъстваше от публичното пространство.

Отсъствието на Пеевски от публичното пространство доведе до сигнал от гражданското движение БОЕЦ в Централната изборателна комисия (ЦИК), която постанови, че кандидатът за евродепутат има постоянен адрес в България и така изпълнява условието за уседналист. Въпросът стигна до Върховния административен съд (ВАС), който обаче отказа да изиска справки от граничните власти, митниците, летище София, НСО и външното министерство на ОАЕ за пътуванията на депутата.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG