Връзки за достъпност

Извънредни новини

Арест за районен кмет в Пловдив по подозрения, сходни със случая "Иванчева"


Ральо Ралев, кмет на район "Северен" в Пловдив
Ральо Ралев, кмет на район "Северен" в Пловдив

Кметът на район „Северен“ в Пловдив Ральо Ралев е бил арестуван в четвъртък след операция с участието на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), прокурори и полицаи.

Причината за задържането все още не е оповествена, но зам.-главният прокурор Иван Гешев заяви в интервю за БНТ, че става въпрос за случай, наподобяващ този с бившия кмет на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева.

„Доста по-качествено е отработен този случай от хората, които сме задържали“, заяви за случая Гешев, добавяйки, че заподозрените си взели поуки от случая „Иванчева“, тъй като задържането ѝ делото срещу нея са били изцяло публични.

След задържането на Ралев от общината са били иззети документи. Пред медиите той и адвокатът му коментираха, че засега нямат представа какви са подозренията на разследващите.

Ральо Ралев управлява район "Северен" за втори мандат като кмет на ГЕРБ. Той е поредният представител на местната власт, срещу когото се активизират КПКОНПИ и прокуратурата. По-рано тази седмица бе задържан и кметът на Божурище Георги Димов.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG