Връзки за достъпност

Извънредни новини

Деца пострадаха при демонстрационно взривяване на граната от МВР


Преди инцидента на децата са били показани полицейска и пожарна кола. Снимка: БТА

Три деца са пострадали при демонстрационно взривяване на светлинно-звукова граната в Силистра, съобщи прокуратурата. Едно от тях е настанено в болница, опасност за живота им няма.

Инцидентът е станал по време на детско състезание „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“, организирано от областната дирекция на МВР, местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Превантивно-информационния център по зависимости при община Силистра. Служителите на реда са демонстрирали акция по „залавяне на престъпник във връзка с 1 юни – Деня на детето“, съобщиха от покуратурата.

Пострадалите деца са на шестгодишна възраст. Две от тях са получили изгаряния по крайниците, а третото има обгаряния между 10 и 20 процента по гърдите, краката и врата и е настанено в болница в Русе. Те са пострадали от осколки от взривената граната.

По време на инцидента на стадион „Доростол“ в Силистра са присъствали около 300 деца. Според предвалителната информация за събитието, публикувана от БТА, децата е трябвало „да си припомнят основните правила за безопасност преди началото на лятната ваканция“. „Те ще могат да разгледат оръжията на полицаите, да се запознаят с работата на пожарникарите, да изпробват алкоочила и да наблюдават демонстрации по задържане на престъпник, полицейско куче и техники за самоотбрана.“

Води се досъдебно производство за причиняване на телесни повреди по непредпазливост при работа с взривни вещества. Предстои назначаването на съдебно-техническа и съдебномедицинска експертиза за установяване причините за инцидента.

Facebook форум

XS
SM
MD
LG