Връзки за достъпност

Извънредни новини

Опозиционната "Нова демокрация" спечели местните избори в Гърция


Лидерът на Нова демокрация Кириакос Мицотакис
Лидерът на Нова демокрация Кириакос Мицотакис

Опозиционната дясна партия „Нова демокрация“ спечели изборите за кмет на Атина и множество от по-големите градове, както и регионалните избори в 12 от 13-те области в Гърция, предаде Асошиейтед прес.

В Атина с 65 процента от гласовете за кмет е избран Костас Бакоянис, който е син на първата жена кмет на гръцката столица Дора Бакоянис, избрана през 2003 г. Противник на Бакоянис беше кандидат на управляващата партия Сириза на премиера Алексис Ципрас.

В региона Атика, в който живеят близо 30 % от всички избиратели в Гърция, местният губернатор Рена Дуру, която е от изявените членове на Сириза, бе победена от консерватора Гиоргос Патулис, който спечели 66 % от гласовете.

Резултатите на „Нова демокрация“ на местните избори затвърждават добрата им позиция след изборите за Европейски парламент и ги поставят в отлична позиция преди предсрочните парламентарни избори, които ще се проведат на 7 юли.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG