Връзки за достъпност

Извънредни новини

Apple заменя iTunes с три нови приложения


Технологичният гигант Apple обяви, че ще замени музикалното приложение iTunes с три нови - Apple Music, Apple Podcasts и Apple TV. Засега приложението, определяно като революционно при създаването си през 2001 г., ще продължи да съществува. Лицензираните iOS операционни системи обаче ще се обновят автоматично с новите приложения.

От компанията увериха, че съзадените в iTunes плейлисти и купената музика ще бъдат достъпни от новите приложения.

Apple Music ще бъде фокусиран върху музиката и потребителите ще получават парсонализирани предложения. Apple TV пък ще заема съдържание от платформи като HBO, но ще предлага и оригинална продукция на Apple.

Компанията обяви също промяна в правилата за поверителност. Ще има възможност приложенията, които изискват информация за местоположението, да искат разрешение всеки път преди тя да бъде предоставена. Ще бъда достъпна и функцията 'Sign-in With Apple', която ще позволява достъп до приложения и сайтове, като имейлът на потребителя ще бъде скрит. Според анализатори това ще позволи на компанията да изтъква защитата на личните данни и поверителността на потребителите при конкуренцията на Google и Facebook.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG