Връзки за достъпност

Извънредни новини

Лиляна Павлова е номинирана за зам.-председател на Европейската инвестиционна банка


Лиляна Павлова.
Лиляна Павлова.

Правителството номинира Лиляна Павлова за зам.-председател и член на Управителния комитет на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ), съобщиха от Министерския съвет. Кандидатурата на Павлова е мотивирана от богатия ѝ управленски опит и работата ѝ по проекти в сътрудничество с европейските институции

Според процедурата министърът на финансите Владислав Горанов трябва да уведоми ЕИБ за решението, след като го съгласува със страните от избирателната група на банката, сред които е България.

Ако кандидатурата на Павлова бъде одобрена, тя ще се откаже от мандата си на евродепутат и от септември ще поеме поста за 3 години. Тя получи място в ЕП, след като водачът на листата на ГЕРБ Мария Габриел се отказа, за да влезе в ролята на еврокомисар.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG