Връзки за достъпност

Извънредни новини

Борисов: Благодаря на медиите, които не се подведоха по жълтината за ученика в Пловдив


Бойко Борисов
Бойко Борисов

„Искам да благодаря на медиите, които не се подведоха по жълтината за ученика, задържан за тероризъм в Пловдив“, коментира премиерът Бойко Борисов.

По думите му в нито един момент МВР не е мислело да индентифицира по някакъв начин ученика, но за един журналист е много лесно да се разходи „за час два из Пловдив“ и да разбере кой е той и кое е семейството му.

Премиерът заяви, че случаят е нямало как да остане скрит, тъй като съдът е взимал решение. Колкото до разпространените от МВР видеа и снимки на взривни устройства, той обясни, че целта е била да се види, че става въпрос за „много по-мощни и страшни“ от тези, използвани при атентата в Сарафово.

В началото на седмицата няколко медии, сред които информационната агенция ПИК, разпространиха имената на ученика, неговия адрес, както и училището, в което учи. Във вторник от Агенцията по закрила на детето обявиха, че заради случая е започнала проверка, която трябва да установи дали от медиите са извършени административни нарушения. 16-годишното момче бе задържано по сигнал на родителите му, че е било вербувано по интернет от терористичната организация "Ислямска държава".

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG