Връзки за достъпност

Извънредни новини

609 избягали от правосъдието са в неизвестност


Главният прокурор Сотир Цацаров
Главният прокурор Сотир Цацаров

609 души са избягали от правосъдие през 2018 г., като досега издирването им е неуспешно. Това посочва прокуратурата в годишния си доклад.

Като основна причина за неизпълнението на съдебните постановления за пореден път е посочено укриването на осъдените в страната или в чужбина.

В последните години въпросът с укриващите се от властта стана популярен след бягството на двама затворници от Софийския затвор, които впоследствие се укриха; случаят с убийството в Нови Искър, чийто извършител дълги години се е укривал от закона, както и случаят с Евелин Банев-Брендо, който все още се издирва от прокуратурата.

По предложение на главния прокурор Сотир Цацаров на сайта на МВР беше създадена секция „укриват се“, но това не променя броя на издирваните в рамките на последната година. По рано през седмицата Цацаров коментира, че в последните години са направени промени, които са подобрили ситуацията.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG