Връзки за достъпност

Извънредни новини

Корнелия Нинова оттегли оставката си като лидер на БСП


Корнелия Нинова
Корнелия Нинова

Корнелия Нинова оттегли оставката си като председател на БСП по време на Конгреса на партията в неделя. Нинова беше подала оставка заради резултата от европейския вот на Пленум на партията в края на май и евентуалното гласуване от Конгреса можеше да я потвърди.

„Няма да внеса оставката си на 49-ия Конгрес“, каза Нинова. Тя добави, че действията и са продиктувани от чувство за дълъг и отказ да хвърли партията в хаос преди предстоящите местни избори. Лидерът на БСП отправи обвинения срещу свои съпартийци, които според нея в продължение на дни са раздавали постове с цел да си разделят партията след нейното напускане.

„Пред избора егото ми или бъдещето на тези хора избирам второто. Три години работихте за нас - да бъдем депутати и евродепутати. Сега ние ще работим да бъдете кметове", каза още Нинова.

Конгресът започна с призиви на представители на социалистите от различни точки на страната, които поискаха от Корнелия Нинова да оттегли оставката си. Според делегатите, които я подкрепиха, нейната оставка може да доведе до „самоунищожение“ и би била стъпка назад за партията.

Още през седмица много от местните организации на БСП в цялата страна се обявиха за оставането на Нинова начело на партията.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG