Връзки за достъпност

Извънредни новини

Един лев не стига. БСП прави среща заради намаляването на партийните субсидии


Корнелия Нинова
Корнелия Нинова

Депутатите от БСП ще проведат среща в Народното събрание с парламентарните групи на „Обединени патриоти“ и ДПС, на която ще обсъдят предстоящото намаляване на субсидиите за политическите партии от 11 на 1 лев за действителен глас.

Социалистите остро възразиха парите за партиите да бъдат намалени. Мотъвът им е, че това е популистко решение, което може да доведе до зависимост на политиците от различни бизнес структури.

От ГЕРБ обаче отказаха разговори с писмо до колегите си от левицата с мотива, че твърдо подкрепят решението на правителството.

ДПС заявиха, че ще предложат нула лева за субсидия и финансиране с прозрачни договори, както е в САЩ.

От „Обединени патриоти“ предупредиха, че има опасност от 1 юли партиите да бъдат лишени субсидии и да дължат пари, припомня БНР.

Един лев за глас беше прието на първо четене от Народното събрание. „За“ гласуваха депутатите от ГЕРБ, „Обединени патриоти“, „Воля“ и „Атака“. ДПС и БСП бяха против.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG