Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Те са банда радикални левичари". Тръмп обяви кандидатурата си за втори мандат


Доналд Тръмп и съпругата му Мелания на сцената в Орландо
Доналд Тръмп и съпругата му Мелания на сцената в Орландо

Президентът на САЩ Доналд Тръмп официално откри кампанията си за преизбиране през 2020 година. На митинг в Орландо, Флорида, той се представи като политически бунтар, който разтърси Вашингтон преди четири години и който сега е жертва на заговор за отстраняването му, организиран от демократите, предаде "Ройтерс".

Доналд Тръмп отново се обяви срещу нелегалната имиграция, големите медии и своя опонент от 2016 г., Хилари Клинтън.

"Заедно заварихме една разрушена политическа система, върнахме управлението отново на хората и за хората. Докато държите същия екип в Белия дом, ще продължим с огромни крачки. Бъдещето ни никога не е изглеждало по-светло", каза той.

Демократите "искат да разрушат нашата страна, както знаем", но това "няма да стане", обяви Тръмп.

"Вярваме, че нашата държава трябва да е убежище за спазващите закона, но не за чужденци престъпници".

Над 20 демократи се състезават за номинацията на своята партия, за да се изправят срещу Тръмп през ноември 2020 г. Много от тях водят пред Тръмп в проучванията. Той ги нарече "банда от радикални левичари", които искат да докарат социализма в Америка.

По време на 20-минутната си реч Тръмп нападна големите медии, като ги нарече "фалшиви новини", похвали се със силната икономика, обясни как притиска Китай за търговията, отново защити своята идея за "космически сили", ангажира се да защитава правата на американците да притежават оръжие и каза, че иска да изпрати мисия до Марс.

Проучване на "Ройтерс"/"Ипсос" от 11 юни дава 40 % одобрение за работата на Доналд Тръмп и 57 % неодобрение. Други изследвания го поставят зад неговия основен опонент сред демократите, Джо Байдън.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG