Връзки за достъпност

Извънредни новини

САЩ предприеха кибератака срещу Иран


Kиберсилите на армията на САЩ са предприели ответна атака срещу ирански компютърни системи на фона на изострящото се напрежение между двете страни. Тези действия са предприети по-рано през седмицата, съобщи "Вашингтон пост" като цитира свои източници от американското разузнаване.

Операцията е предприета в четвъртък вечерта и при нея били извадени от строя компютърни системи, контролиращи иранските ракетни установки.

Доналд Тръмп е разрешил киберудара точно когато отменил конвенционалния военен отговор на свалянето от Иран на американския разузнавателен безпилотен летателен апарат.

Компании от сферата на киберсигурността обявиха, че Иран е засилил кибератаките си срещу американското правителство и критична инфраструктура на фона на напрежението.

САЩ ще засилват икономическия натиск върху Иран, докато Техеран не се откаже от насилието и не откликне на дипломатическите усилия на Вашингтон, заяви в събота американският държавен секретар Майк Помпейо.

Президентът Доналд Тръмп вече обяви, че САЩ ще наложат допълнителни санкции срещу Иран. Напрежението между Техеран и Вашингтон ескалира през седмицата след свалянето на американски дрон. Белият дом твърди, че безпилотният самолет е бил поразен в международното въздушно пространство. Според Иран обаче дронът е навлязъл в неговото въздушно пространство.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG