Връзки за достъпност

Извънредни новини

Овладян е пожар в ТЕЦ „Марица Изток 2“


Пожарът в "Марица Изток 2"
Пожарът в "Марица Изток 2"

Пожар, пламнал предиобед в ТЕЦ „Марица Изток 2“ е овладян, но пожарните остават на място заради тлеещи все още огнища, съобщи „Медиапул“. Пострадали няма.

Огънят е тръгнал от комина на сероочистката на седми блок, където е пламнала гума на един от абсорберите, съобщи Министерството на енергетиката. В резултат от пожара коминът е частично разрушен. Към обяд пожарът беше локализиран и електроцентралата съобщи, че той не може да се прехвърли върху други съоръжения. Министърката на енергетиката Теменужка Петкова замина за мястото на инцидента.

Новината идва в момент, в който държавната компания преминава през тежки финансови проблеми. Дълговете на дружеството наближават един милиард лева, а не може да пласира енергията, която произвежда на свободния пазар.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG