Връзки за достъпност

Извънредни новини

Медици протестират срещу закриването на отделения в болниците в Северозападна България


МБАЛ "Св. Петка" - Видин
МБАЛ "Св. Петка" - Видин

Медици протестираха заради предстоящото закриване на отделения в болниците във Видин, Враца и Монтана. Намеренията за преструктурирането на лечебните заведения в Северозападна България бяха обявени от здравния министър Кирил Ананиев.

Повече от 100 специалисти по здравни грижи, както и лекари, са подали колективна оставка от Многопрофилната болница за активно лечение "Света Петка ". Предизвестието им е в сила от петък.

„Ако се стигне до преструктуриране във видинската болница, то ще е под ръководството на здравното министерство“, коментира директорът й Цветан Василев, цитиран от БНР.

"Аз съм съгласен с министъра, че има отделения, които не работят както трябва. А не работят, защото няма лекари. Това са различни неща".

Според лекари и медицински специалисти промени са нужни, но не и затваряне на отделения.

"Докато ние сме акционерно дружество, докато това е търговия със здравето, няма да се получи никакъв ефект. Трябва да се налеят пари в здравеопазването", коментираха протестиращите.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Обяснено. Ще бори ли някой корупцията след изборите
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:30 0:00
XS
SM
MD
LG