Връзки за достъпност

Извънредни новини

Руският опозиционен лидер Алексей Навални беше осъден на 10 дни затвор


Алексей Навални
Алексей Навални

Съд в Москва осъди руския опозиционен лидер Алексей Навални на 10 дни затвор, предаде Ройтерс. Той е признат за виновен за това, че миналия месец е участвал в неразрешена улична демонстрация в Москва в подкрепа на журналиста Иван Голунов, който тогава беше обвинен в разпространение на наркотици.

Делото срещу разследващия журналист впоследствие беше прекратено и полицията призна, че няма доказателства срещу него.

Заедно с Навални в демонстрацията взеха участие над 500 души, които бяха задържани от полицията. "Десет дни в затвора заради демонстрация срещу произвола. Неприятно е, но си мисля, че сторих правилното нещо. Ако продължим да си мълчим и да си седим у дома, произволът никога няма да приключи", написа Алексей Навални в Twitter.

Той е един от най-видните опозиционни дейци в Русия и на няколко пъти беше вкарван в затвора през последните години заради организирането на демонстрации срещу правителството.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG