Връзки за достъпност

Извънредни новини

Хотелиерът, нападнал туристи от Израел, е освободен без повдигнато обвинение


Хотелиерът Иван Тодоров

Хотелиерът Иван Тодоров, който нападна израелски туристи в курорта "Слънчев бряг" и бе задържан от полицията в петък, е освободен от ареста. БНТ съобщи, че към момента срещу него няма повдигнато обвинение.

Тодоров е бил разпитан от органите на реда, като е образувано досъдебно производство, а все още текат разпитите на всички участници и свидетели на инцидента. От прокуратурата в Несебър съобщават, че ще търсят начин да разпитат двете израелски гражданки в България, след което ще бъде взето решение за повдигане на обвинение.

Инцидентът придоби популярност заради заснето видео от него, което набра голяма популярност в интернет и обиколи израелските телевизии. В него се вижда как Тодоров се опитва да удари една от жените, която го предупреждава да не я докосва, след което хотелиерът опитва да ритне друга жена, която го снима с телефон.

Според туристите свадата е станала заради дублиране на стаите, в които те е трябвало да отседнат, а от хотела твърдят, че гостите са поискали да бъдат настанени няколко часа по-рано. Пред бТВ адвокатът на Тодоров дори заяви, че туристите от Израел са били агресори, а неговият клиент е „туширал напрежението“.

Министърът на туризма Николина Ангелкова също коментира случая, заявявайки, че подобни инциденти влияят на имиджа на страната ни.

„Никакви обстоятелства не могат да оправдаят това“, каза още тя.

Facebook форум

XS
SM
MD
LG