Връзки за достъпност

Извънредни новини

Хотелиерът, нападнал туристи от Израел, е освободен без повдигнато обвинение


Хотелиерът Иван Тодоров
Хотелиерът Иван Тодоров

Хотелиерът Иван Тодоров, който нападна израелски туристи в курорта "Слънчев бряг" и бе задържан от полицията в петък, е освободен от ареста. БНТ съобщи, че към момента срещу него няма повдигнато обвинение.

Тодоров е бил разпитан от органите на реда, като е образувано досъдебно производство, а все още текат разпитите на всички участници и свидетели на инцидента. От прокуратурата в Несебър съобщават, че ще търсят начин да разпитат двете израелски гражданки в България, след което ще бъде взето решение за повдигане на обвинение.

Инцидентът придоби популярност заради заснето видео от него, което набра голяма популярност в интернет и обиколи израелските телевизии. В него се вижда как Тодоров се опитва да удари една от жените, която го предупреждава да не я докосва, след което хотелиерът опитва да ритне друга жена, която го снима с телефон.

Според туристите свадата е станала заради дублиране на стаите, в които те е трябвало да отседнат, а от хотела твърдят, че гостите са поискали да бъдат настанени няколко часа по-рано. Пред бТВ адвокатът на Тодоров дори заяви, че туристите от Израел са били агресори, а неговият клиент е „туширал напрежението“.

Министърът на туризма Николина Ангелкова също коментира случая, заявявайки, че подобни инциденти влияят на имиджа на страната ни.

„Никакви обстоятелства не могат да оправдаят това“, каза още тя.

  • 16x9 Image

    Йовка Димитрова

    Йовка Димитрова е работила 17 години във в. “24 часа” преди да замине като кореспондент на вестника в Брюксел през 2007 г. Сътрудничила е на bTV, BIT, dnes.bg и други издания по теми, свързани с функционирането на Европейския съюз. Намира логика в сложните европейски процедури и чар в бюрокрацията, която ги прилага.

XS
SM
MD
LG