Връзки за достъпност

Извънредни новини

Мая Манолова: Ако ме вбесят докрай, ще се кандидатирам за кмет на София


Омбудсманът Мая Манолова
Омбудсманът Мая Манолова

„Ще се кандидатирам за кмет на София, ако ме вбесят докрай“. Това заяви в интервю за бТВ в неделя омбудсмана Мая Манолова по повод информациите за нейно евентуално участие на изборите тази есен.

Тя заяви, че не е взела категорично решение затова далида се бори за мястото на Йорданка Фандъкова, но въпреки това е амбицирана да предприеме някакви действия заради трудността, с която работи по каузите си.

Манолова отправи критики във връзка с опита на управляващите да премахнат машинното гласуване по време за местните и парламентарните избори. Тя изрази недоумението си затова, че управляващите считат, че машинното гласуване е „скъпа играчка“ за тези два вида избори, но не е скъпа за президентските и евровота. Омбудсманът нападна и Централната избирателна комисия (ЦИК) заявявайки, че от там не са провели адекватна кампания във връзка с машинното гласуване, както и че са издали методически указания за попълване на протоколите от избирателните секции едва 4 дни преди вота, когато обучението на членовете на Районните избирателни комисии вече е било приключило.

По време на интервюто си Манолова обяви също, че във вторник ще подаде конституционна жалба срещу поправките в закона за Черноморското крайбрежие.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG