Връзки за достъпност

Извънредни новини

Новият член на СЕМ: бакалавър по „Аграрна икономика“, работила в Нова тв като телефонен оператор


Галина Георгиева
Галина Георгиева

Новоизбраният член на Съвета за електронни медии (СЕМ) Галина Георгиева е завършила висшето си образование във филиала на УНСС във Враца със специалност "Аграрна икономика" и среден успех от курса на обучение добър 3,89.

При преглед на предметите, които е изучавала по специалността, става ясно, че няма нито един свързан с медийната материя, съобщи в. “Сега“, като се позова на дипломата на Георгиева, публикувана на сайта на Народното събрание.

Георгиева няма и богат опит в медиите, става ясно от факсимилето на трудовата ѝ книжка. В биографията ѝ е посочено, че е работила в Нова телевизия. От трудовата ѝ книжка става ясно, че е била назначена за телефонен оператор в административния отдел на медията, а по-късно се е прехвърлила в отдел "Продажби". Георгиева е работила също във фирмите "Нетера" и "Телехаус" като търговец и консултант по продажбите.

Кандидатурата на Галина Георгиева за СЕМ бе издигната от ГЕРБ, а темата за нейната професионална подготовка бе повдигната в парламента, веднага след като депутатите гласуваха тя да заеме мястото на Иво Атанасов, чийто мандат изтече. В дебатите бе посочено, че тя идва от организацията за колективно управление на сродни права в музиката ПРОФОН. Справката на парламентарния сайт обаче показва, че в ПРОФОН Георгиева е започнала работа през март 2019 г.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG