Връзки за достъпност

Извънредни новини

Комисията за защита на личните данни съобщи за хакерска атака


Опит за хакерска атака е направен в Комисията за защита на личните данни, съобщи потвърди председателят ѝ Венцислав Караджов пред БНР.

Опитът е направен през безжичната Wi-Fi мрежа на комисията, което означава, че извършителят физически е бил в района на сградата ѝ, за да се опита да извърши хакерска атака в системата, каза Караджов.

Той подчерта, че атаката е спряна и затова не може да каже дали целта е бил сайтът на комисията или базата данни. Според него това е целенасочен опит за саботаж на работата на комисията.

Информацията идва седмица, след като беше разкрито най-голямото изтичане на лични данни в България, след като в един от сървърите на НАП беше проникнато и данни за над 5 милиона български и европейски граждани и фирми бяха изпратени до медиите.

Комисията за защита на личните данни е призвана по закон да санкционира НАП, ако се окаже, че приходната агенция не е защитила добре данните на данъкоплатците от посегателсво.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG