Връзки за достъпност

Извънредни новини

Още по-високи глоби за организации, помагащи на мигранти в Италия


Матео Салвини
Матео Салвини

Депутатите в Италия гласуваха в четвъртък по-високи глоби за организациите, помагащи на мигранти да акостират нерегламентирано на италианските пристанища. Глобата става 1 милион евро, съобщи ДПА.

С 322 гласа срещу 90 против законодателите одобриха по-тежката версия на така наречения „декрет за сигурност“, който сега предвижда глоби от 10 до 50 хиляди евро.

Декретът беше приет на 15 юни по инициатива на карйнодесния министър на вътрешните работи Матео Салвини. Членовете на управляващата популистка коалиция решиха да направят антиимигрантския пакет още по-рестриктивен.

Гласуването в горната камара на парламента се очаква на 13 август.

Финансовите санкции за неправителствените организации, ангажирани в спасяването на мигранти в морето, са част от подхода на Салвини за справяне с бежанския поток.

Данните обаче показват, че организацииите, помагащи на мигранти, срещу които е против Салвини, вече имат малко участие. Повечето мигранти навлизат в страната без тяхна помощ.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Как беше открита статуята на Бог Хермес край Петрич
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:55 0:00
XS
SM
MD
LG