Връзки за достъпност

Извънредни новини

Собственикът на „ТАД Груп“: Аз съм учредител на ГЕРБ, защо да нападам управляващите


Твърдението, че фирмата „ТАД Груп“ е политически обвързана с извънпарламентарната опозиция и че е искала да удари държавата, е абсурдно, заяви пред БНТ собственикът ѝ Иван Тодоров. Той е обвинен в тероризъм заедно с търговския директор на фирмата Георги Янков и Кристиян Бойков, който е заподозрян, че е проникнал в сървърите на НАП и е разпространил личните данни на 5 млн. български граждани.

„Аз съм учредител на ГЕРБ, познавам се хора от ГЕРБ, от властта и откъде ли не. Това е абсурдно. Защо бих си плюл на познатите, на приятелите и да нападам управляващите”, каза Тодоров пред БНТ.

Той отрече да е подтикнал Кристиян Бойков да извърши пробива в НАП. Тодоров допълни, че не може да каже дали служителите във фирмата му се занимават с нещо нередно. „Не мога да коментирам действията на служителите си, защото ние по никакъв начин не ги контролираме какво правят и т.н. Искам да изчакам, да се прибера в България, да отида при разследващите, да видя в какво ме обвиняват. Да им обясня, да им съдействам с каквото мога“, каза той.

Пред бТВ той допълни, че за повдигнатите срещу себе си обвинения разбира от медиите. В момента той е в Канада, където по думите му участва в бизнес форум. Тодоров заяви, че след като се прибере в България в началото на следващата седмица, ще съдейства на властите. Той се издирва с европейска заповед за арест.

Тодоров каза още, че очаква подкрепа от държавата и от обществото. „Ние наистина искаме да работим в полза на държавата, не против нея”, заключи той.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG