Връзки за достъпност

Извънредни новини

Трима души загинаха и 15 бяха ранени при стрелба в Калифорния


Полицаи екскортират хора след стрелбата по време на Фестивала на чесъна в Гилрой, САЩ
Полицаи екскортират хора след стрелбата по време на Фестивала на чесъна в Гилрой, САЩ

Трима души загинаха при стрелба на фестивал на чесъна в Гилрой, Калифорния, след като мъж откри огън по посетителите. Полицията е застреляла мъжа и издирва втори човек, за когото се смята, че е участвал в стрелбата, съобщи Ройтерс.

Поне 15 души са ранени при инцидента, като част от тях са пострадали при настъпилата паника, когато хората се втурнали да бягат след като чули звука от изстрелите.

Полицията се отзовала бързо на съобщенията за стрелба и е успяла да пристигне на мястото в разгара на трагедията и да застреля нападателя. Мотивите му са неясни.

Говорител на полицията съобщи, че мъжът е прескочил загражденията и се е приближил към парада по време на годишния Фестивал на чесъна в Гилрой, на около 48 километра югоизточно от Сан Хосе, Калифорния.

Основаният през 1979 г. Фестивал на чесъна в Гилрой се организира ежегодно от доброволци. Интернет страницата му съобщава, че носенето на оръжие и клубни знаци са забранени и притежателите им няма да бъдат допуснати до събитието.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG