Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Блумбърг": Франция подкрепя Кристалина Георгиева за МВФ


Кристалина Георгиева
Кристалина Георгиева

Българският кандидат да оглави за управляващ директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиев получава подкрепата на Франция за поста, съобщи "Блумбърг".

По информация на "Файненшъл таймс" тя е сред последните трима в ограничения списък, от който ЕС ще избере наследник на Кристин Лагард. Конкурентите на Георгиева са управителят на централната банка на Финландия и бивш еврокомисар Оли Рен и холандецът и бивш председател на Еврогрупата Йерун Дейселблум.

Британското издание допълва, че евентуалното избиране на българката ще изисква пренаписване на правилата, които не допускат да се кандидатира лидер над 65 години, а тя е над този праг. Рен и Дейселблум се ползват от подкрепата на северните страни в ЕС, пише още "Файненшъл таймс".

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG