Връзки за достъпност

Извънредни новини

Протест в Хонконг блокира железопътния транспрт в час пик


Хонконгски полицаи пред една от блокираните жп гари
Хонконгски полицаи пред една от блокираните жп гари

Стотици протестиращи блокираха във вторник железопътния транспорт в сутрешния час пик в Хонконг. Демонтрацията предизвика хаос в пътуванията в бившата британска колония, предаде Ройтерс.

Антиправителствени активисти с маски на лицата блокираха вратите на влаковете, което принуди стотици хора да си тръгнат от жп гарите и да търсят алтернативен превоз.

​Железопътният оператор Ем Ти Ар обяви, че движението на влакове по някои линии е нарушено и призова хората да търсят други видове транспорт.

Хонконг, който бе върнат на Китай през 1997 г., е обхванат от най-тежката си политическа криза от десетилетия след два месеца на все по-насилствени протести, представляващи сериозно предизвикателство за управляващите в Пекин от Китайската комунистическа партия, припомня БТА.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG