Връзки за достъпност

Извънредни новини

Партията на Зеленски обучава депутати без опит в луксозен хотел


Украинският президент Володимир Зеленски
Украинският президент Володимир Зеленски

Партията на новоизбрания украински президент Володимир Зеленски, която спечели абсолютно мнозинство в местния парламент, ще обучава депутатите си без политически опит как се приемат държавен бюджет и законопроекти, предаде Франс прес.

Над 250 бъдещи народни представители ще бъдат събрани за една седмица в луксозен хотел в крайбрежното курортно градче Трускавец, Западна Украйна, предаде БТА, позовавайки се на информация от организаторите на обучението.

Бъдещите представители на управляващото мнозинство в украинския парламент ще изучават основите на "политическата стратегия", макроикономиката, правото и комуникациите.

"Трябва да са запознати с необходимия за работата им инструментариум"

Депутатите, които предстои официално да встъпят в длъжност до началото на септември, "трябва още от самото начало да са запознати с необходимия за работата им инструментариум", обясни партийната говорителката Тетяна Циба, цитирана от АФП.

Три месеца след триумфа на бившия комик Зеленски на президентските избори, неговата партия "Слуга на народа", съставена предимно от хора без опит в политиката, победи категорично съперниците си на предсрочните парламентарни избори на 21 юли. Формацията спечели над 250 от общо 424 места в еднокамарния парламент на Украйна.

Според информация на неправителствената организация "Опора" над 80% от народните представители в новия парламент попадат в тази роля за пръв път.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG