Връзки за достъпност

Извънредни новини

Лондонското летище "Хийтроу" отменя стотици полети заради стачка


Терминал 3 на летище "Хийтроу"
Терминал 3 на летище "Хийтроу"

Лондонското летище "Хийтроу" отменя 172 полета заради стачка, планирана за 5 и 6 август, предадоха световните агенции. Най-големият британски профсъюз Unite отхвърли поредно предложение на летищните власти за повишаване на заплатите на служителите.

"Хийтроу" е най-натовареното летище във Великобритания. Въпросните полети са отменени превантивно, въпреки че преговорите за предотвратяване на протестните действия продължават, предаде ДПА.

Засега няма информация точно кои полети са отменени. Според Би Би Си ще бъдат засегнати над 90 авиокомпании. Летищните власти призовават пътниците да проверяват дали полетите им ще бъдат изпълнени, както и да пристигат на летището 2-3 часа преди излитането.

От Unite пък предупредиха, че близо 88 000 пътници могат да бъдат засегнати, ако в понеделник и вторник бъдат отменени 20% от полетите. Това ще наложи да бъдат изплатени обезщетения на стойност 2,3 млн. паунда. Разходите могат да се удвоят, ако синдикатът проведе и следващата планирана 48-часова стачка на 23 и 24 август, отбелязва БТА.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG