Връзки за достъпност

Извънредни новини

ВСС единодушно възстанови Пламен Георгиев като спецпрокурор


Пламен Георгиев
Пламен Георгиев

Прокурорската колегия на ВСС единодушно възстанови в понеделник Пламен Георгиев като редови обвинител в специализираната прокуратура.

Съдебните кадровици удовлетовриха молбата му с 8 гласа „за“ от общо 8 присъстващи на извънредното заседание на колегията. През миналата седмица Георгиев подаде оставка като председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) и веднага се възползва от законовата възможност да стане отново обвинител.

Преди да оглави антикорупционната комисия той бе зам.-ръководител на спецпрокуратурата. Все още не е ясно дали Георгиев ще си върне и този пост, тъй като за целта трябва да бъде предложен от новия ѝ шеф Димитър Франтишек Петров, а ВСС да одобри номинацията му.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Ще заработи ли отново Драгалевският лифт на Витоша
please wait

No media source currently available

0:00 0:08:16 0:00
XS
SM
MD
LG