Връзки за достъпност

Извънредни новини

Обвиненият в секс трафик милионер Джефри Епстийн се самоуби


Джефри Епстийн
Джефри Епстийн

Американският мултимилионер Джефри Епстийн, срещу когото има повдигнати редица обвинения, включително за секс трафик на жени и малолетни, се самоуби в килията си в Ню Йорк, съобщи Ройтерс.

66-годишният Епстийн е открит в безпомощно състояние от надзирателите в затвора, след което е откаран в болница, където е обявен за мъртъв, гласи официалното изявление на Федералното бюро за затворите. От институцията отказват допълнителни коментари.

По данни на Ройтерс Епстийн не е бил под наблюдение заради възможно самоубийство. Неназован източник на агенцията съобщава, че причината за смъртта е обесване.

Епстийн, който се слави с добрите си връзки с американския елит заради годините си като финансов консултант, от години е свързван с престъпления като сексуално насилие над девойки и млади жени. Той бе арестуван на 6 юли и заяви, че е невинен по обвинение за сексуален трафик на повече от дузина непълнолетни момичета, датиращи поне от периода 2002 – 2005 г.

Около името на Епстийн се заформи още по-голям скандал, свързан с администрацията на президента Доналд Тръмп. Освен коментарите на президента за близките отношения между двамата, които са запечатани от няколко издания, се оказа, че министърът на труда, назначен от Тръмп, Александър Акоста е човекът, оглавявал дело по сходни обвинения срещу Епстийн от 2008 г. Тогава в ролята си на прокурор Акоста сключва сделка с Епстийн, която му осигурява намалена присъда и възможност шест дни в седмицата да напуска затвора за повече от 12 часа.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG