Връзки за достъпност

Извънредни новини

Протестите в Хонконг доведоха до отмяна на над 180 полета


Демонстранти нахлуха в залата за заминаващи на петото най-натоварено летище в света
Демонстранти нахлуха в залата за заминаващи на петото най-натоварено летище в света

Всички полети от международното летище в Хонгконг бяха анулирани в понеделник, след като антиправителствените протести обхванаха и аерогарата.

Властите са предупредили пътуващите да не тръгват към летището, което е петото най-натоварено в света, заради „сериозно нарушаване” на дейностите. Това стана, след като протестиращи влязоха в залата за заминаващи пътници. Властите на летището обявиха, че то ще остане затворено до края на деня.

Очаква се, че над 180 полета, чийто час на заминаване е след 18.00 часа, местно време (12.00 часа българско), няма да се осъществят, съобщава Би Би Си.

Протестиращите са взели на прицел аерогарата, след като полицията използва срещу тях сълзотворен газ и гумени куршуми, за да ги разпръсне в неделя. Съобщава се за сблъсъци и в поне две метростанции в града, където полицията отново отблъсква протестиращите със сила.

Протестите в Хонконг продължават вече десета седмица без признаци на затихване. Гражданското неподчинение беше породено от приемането на закон, допускащ екстрадиране на граждани на Хонконг в Китай. Хонконг има автономен статут в КНР.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG