Връзки за достъпност

Извънредни новини

Финансовата инспекция ще провери БАБХ заради разследването на Генка Шикерова


"Война на трупове" предизвика главния прокурор да разпореди проверка по случая

Агенцията за държавна финансова инспекция ще провери договорите за изгаряне на животински трупове и останки, сключени от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Това съобщи ръководителят на спецпрокуратурата Димитър Петров в понеделник.

Разследващите са възложили проверката на документи на финансовата инспекция, която е част от Министерството на финансиите, след като главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка на БАБХ.

В четвъртък Цацаров поиска специализираната прокуратура да установи дали има изтичане на 30 млн. лв към две фирми, занимаващи се с изгарянето на животински останки, часове след публикуването в YouTube на журналистическо разследване на Генка Шикерова "Война на трупове".

Междувременно от вторник започват проверките по частните дворове на хората, отглеждащи домашни прасета в Южна България. Министерството на земеделието разпореди всички животни в 20-километровата зона около индустриални свинекомплекси да бъдат доброволно заклани, за да се предотврати разпространението на Африканска чума по свинете.

Facebook форум

XS
SM
MD
LG