Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Демократична България" издигна арх. Борислав Игнатов за кмет на София


Mayor Candidate Borislav Ignatov; Democratic Bulgaria
Mayor Candidate Borislav Ignatov; Democratic Bulgaria

Архитект Борислав Игнатов бе издигнат официално за кандидат-кмет на София от коалиция "Демократична България" (ДСБ, "Да, България" и "Зелено движение").

Това съобщиха от формацията на официално събитие на Езерото с лилиите в Борисовата градина. Бившият съдия от Софийския районен съд методи Лалов се очаква да бъде водач на листата на общински съветници, съобщи съпредседателят на обединението и лидер на "Да, България" Христо Иванов.

Игнатов стана популярен с лансираните от него публично идеи за трансформиране на Паметника на Съветската армия в София. Преди два месеца той предложи около паметника да бъде изградена зелена могила, за да не се вижда отвън.

По време на представянето Борислав Игнатов обясни, че в София има три типа хора - гости на столицата, такива, които имат избирателни права и гласуват, както и такива, които могат да гласуват, но не желаят, защото са отвратени.

Според него най-голямата лъжа е, че добрите практики не могат да бъдат прилагани в България тъй като "не сме германци, а българи".

Според съпредседателя "Демократична България", Атанас Атанасов, европейските избори са показали, че в София тя е трета сила с 16%.

По думите на Христо Иванов коалицията има шансове да стигне балотаж с кандидатурата на Игнатов, който е "единствената алтернатива на Йорданка Фандъкова, която вече управлява 10 г., и на Мая Манолова, която няма как да се дистанцира от БСП".

Игнатов е завършил Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) в София, след което е специализирал в Колумбийския университет в Ню Йорк. Според официалната му автобиография е работил като архитект в Ню Йорк, Сиатъл и Хонконг. В САЩ е проектирал болници, университети и жилищни сгради. В портфолиото му има музеи, офиси и летищни терминали.

По думите му е работил по големи проекти в Бостън, Ню Йорк, Пекин и Москва. Там е видял какви са проблемите на големите градове и какви са добрите практики за преодоляването им.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG